dimarts, 11 de maig del 2021

Presentar el missatge

Salvador Giménez i Valls

Bisbe titular d'Abula i auxiliar de València (2005)

Cal presentar el missatge de Jesucrist, amb tot el que això comporta de resposta, de seguiment, d'entrega, amb la pròpia vida. Hem d'utilitzar paraules, discursos, escrits per a ensenyar als altres i donar raó de la nostra esperança però convé no oblidar mai que la nostra vida ha de respondre a la fe que ens ha regalat el Senyor. I després presentar-ho amb alegria, amb convicció profunda, sense desànims a pesar de les dificultats. Estic convençut que els fruits d'eixa presentació ens els donarà el Senyor al cent per un.
No oblidem l'entorn social dels nostres xiquets i jóvens i les dificultats de la cultura actual que la fan en moltes ocasions refractària al missatge de Crist. Per això, cada cristià ha de renovar el seu interés per una presentació viva i eficaç, permanent i actual del missatge del Senyor.

D'una entrevista en Cresol, 59 (2005, setembre), p. 8.

Cremats o contents?


Els dos adjectius indicats poden fer la impressió de desànim d'una banda o d'ingenuïtat per una altra. Contents? Pareix que qui s'inclina per eixe camí no coneix, o no vol conéixer, la duresa o les insatisfaccions de gran part dels nostres cristians. Cremats? Pareix que respondre amb esta paraula obliga a paralitzacions estèrils o a no veure amb esperança i alegria el futur del nostre treball pastoral. Cal cremar-se o gastar-se pels altres i pel Senyor. I això no pot produir mai desesperança o desànim. A pesar de les dificultats i contratemps. En este començament de curs pastoral, jo personalment estic content i, com Sant Pau, amb ganes de cremar-me (gastar-me) en el servici a la nostra Església.

D'una entrevista en Cresol, 59 (2005, setembre), p. 6.

Algunes cartes setmanals com a bisbe de Lleida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

Mare de Déu del Lledó

Francesc Cantó i Blasco: « La aparició de Madona Sancta Maria, la Mare de Déu del Lledó », en Corona poética ofrecida por varios amantes de ...