dimecres, 12 de maig del 2021

Beat Gaspar Bono

Gaspar Bono i Montsó va nàixer a València en 1530. Després de servir deu anys com a soldat en la milícia imperial de Carles I va ingressar en l'orde dels religiosos mínims, fundada per sant Francesc de Pàola en 1435. Es va dedicar des de llavors a l'apostolat, va ser mestre de novicis i va romandre la major part de la seua vida al monestir de Sant Sebastià a València, encara que també va estar a Alaquàs, Perpinyà i Palma. Elegit provincial de la congregació, va morir a València en 1604.

Les seues restes, primer dipositades a l'església de Sant Sebastià, són des del 1835 a l'Església de Sant Nicolau (València). La fama de santedat que havia adquirit en vida es va demostrar també quan en els funerals es van produir diverses curacions instantànies de malalts. Va ser beatificat pel papa Pius VI en 1786.

Cada any, els devots del beat commemoren la festivitat amb la celebració d'una missa solemne, el trasllat de la imatge des de la casa natalícia, situada a l'atzucac de Cañete, 17, de València, on es venera al llarg de l'any, fins a la parròquia de la Mare de Déu del Puig, i una processó també amb la imatge pels carrers pròxims al temple fins a traslladar-la de nou a la casa natalícia. Igualment, durant les nits prèvies a la festa es realitza el "Cant Valencià", a la casa natalícia i a l'atzucac de Cañete.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

Mare de Déu del Lledó

Francesc Cantó i Blasco: « La aparició de Madona Sancta Maria, la Mare de Déu del Lledó », en Corona poética ofrecida por varios amantes de ...