dimecres, 28 d’abril del 2021

Obligacions dels padrins (Tortosa 1592 / 1847)

1592

Del ritual de la diòcesi de Tortosa de 1592, que llavors incloïa gran part de les comarques valencianoparlants del nord, rescatem els escassos textos en llengua vulgar. Després del bateig el rector recorda als padrins de bateig les seues obligacions i l'impediment matrimonial sobrevingut per parentesc espiritual.


Rituale seu Ordinarium dioecesis dertusensis, ad sacramenta Ecclesiae ministranda, Pere Patrici Mey, València 1592, p. 24.

1847


Del ritual de la diòcesi de Tortosa de 1847, que llavors incloïa gran part de les comarques valencianoparlants del nord, rescatem els escassos textos en llengua vulgar. En el següent el rector recorda als padrins de bateig les seues obligacions i l'impediment matrimonial sobrevingut per parentesc espiritual.



Joan Baptista VIDAL: Rituale Sanctae Ecclesiae et Dioecesis Dertusensis..., Hereus de la Viuda de Pla, Barcelona 1847, p. 28.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

La pregunta per Déu és la pregunta per l'home

Entrevista a Josep Vidal Talens Teòleg i rector de parròquia TEOLOGIA [...] ¿Quin paper té la teologia en l'actualitat? En l'actuali...