dilluns, 10 d’abril del 2023

Vicent Faus i Beltran

Va nàixer a València el 12 d'abril de 1937 (de família originària de Benicolet, ha considerat sempre aquesta localitat com el seu propi poble). Es va formar en el col·legi de Sant Antoni a Barcelona. A 13 anys va ingressar en el postulantat de la Congregació Escolàpia i ordenat sacerdot a Logroño l'11 de juny de 1960.

De 1965 a 1969 va ocupar la seua missió com a escolapi a Managua (Nicaragua). El Cabildo de San Rafael del Sur li concedeix la Medalla d'Or en reconeixement al seu treball en la comarca i haver deixat totalment restaurat el temple colonial dedicat a la Mare de Déu dels Desemparats, així com haver construït un parvulari-escola infantil al centre del mateix poble per a l'atenció dels xiquets.

En 1970 passa a la comunitat de Gandia. Hi va treballar fins al 1995 en l'ensenyament. Durant la seua direcció va millorar diverses instal·lacions i va restaurar el Batxillerat. Després a València és director del col·legi de Sant Joaquim i encarregat del patrimoni de la província escolàpia.

El 18 d'abril [del 2010] havia de celebrar la missa a les 9 hores a la parròquia de Sant Pasqual Bailon. Però, de bon matí, estava distribuint ajudes a diverses famílies necessitades i travessant un pas de zebra un jove l'atropellà. Va morir en ingressar a l'Hospital Clínic.

Home d'infatigable capacitat de treball, estudiós, amant de la llengua i cultura valenciana, de plena responsabilitat en totes les missions que li confiava la Congregació, preocupat sempre pels altres i amic fidel. Per a la gent senzilla, el pare Faus tenia altres renoms: el Pare de la barbeta, el Pare de Santa Anna i el Pare del valencià.

L'ajuntament de Benicolet li dedicà el seu Centre de Cultura, i el de Gandia ha reconegut la seua entrega amb l'Escut d'Or de la Ciutat i el nomenament de Fill Adoptiu.

Font: Valencia misionera, 107 (2010, juny), Secretariat de València Missionera.



Enllaços relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

La pregunta per Déu és la pregunta per l'home

Entrevista a Josep Vidal Talens Teòleg i rector de parròquia TEOLOGIA [...] ¿Quin paper té la teologia en l'actualitat? En l'actuali...