dissabte, 7 de maig del 2022

Any Jubilar del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

 L'arxidiòcesi de València celebrarà este diumenge, 8 de maig [de 2022], durant la Missa d'Infants, l'obertura de l'Any Jubilar Marià amb motiu del Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu dels Desemparats concedit per la Santa Seu a petició del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

D'esta manera, el segon diumenge de maig, dia de la Festa de la Patrona dels valencians, en la Missa d'Infants, que tindrà lloc a les 8 hores en l'altar de la plaça de la Mare de Déu, es procedirà a la lectura del decret pel qual la Penitencieria Apostòlica de la Santa Seu, en virtut de la facultat atorgada pel papa Francesc, concedix, en este any Jubilar, la indulgència plenària des del 8 de maig de 2022 fins al 14 de maig de 2023 als fidels que complisquen les condicions habituals: confessió sacramental, comunió eucarística i oració per les intencions del Summe Pontífex.

El decret establix que esta indulgència plenària la podran obtindre els pelegrins que visiten la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, temple jubilar en este any Marià, si participen dels ritus jubilars o dediquen, davant de la imatge de la Patrona, una meditació concloent amb l'oració del Parenostre, Credo i invocacions a la Mare de Déu Mare dels Desemparats.

També podran lucrar-la "els ancians, malalts i els que per causa greu no poden eixir de casa" si, amb la intenció de complir les condicions habituals, "s'associen espiritualment a les celebracions jubilars", indica el decret signat pel Cardenal Major Penitenciari Mauro Piacenza i el Regent, monsenyor Krzysztof Nykiel.

A més, este diumenge, en acabar la Missa d'Infants, l'arquebisbe impartirà la Benedicció Papal juntament amb la indulgència plenària a tots els fidels presents, segons estipula, també per decret, la Penitencieria Apostòlica de la Santa Seu.

Este any Jubilar que ara comença culminarà el maig de 2023, quan es complirà el centenari de la Coronació Pontifica de la imatge de la patrona de València, cerimònia que va tindre lloc el 12 de maig de 1923 en el Pont del Real davant d'una multitud de valencians. Va ser una iniciativa del llavors arquebisbe de València, cardenal Enric Reig i Casanova, autoritzada per Benet XV el 15 d'octubre de 1921.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

Mare de Déu del Lledó

Francesc Cantó i Blasco: « La aparició de Madona Sancta Maria, la Mare de Déu del Lledó », en Corona poética ofrecida por varios amantes de ...