dilluns, 15 d’agost del 2022

Maria Assumpta al cel

Antoni López Quiles
Prevere

 Bon dia en la celebració de la victòria de la humanitat: Maria Assumpta al cel, coronada per la Santíssima Trinitat. Ho representa molt bé el Misteri d'Elx; no deixeu d'anar, que impressiona. 

Maria és la donzella del llibre de l'Apocalipsi, perseguida per la serp primordial perquè porta en el seu ventre el xiquet que regnarà en tot el món. Sant Miquel lluitarà al costat de la donzella per a defendre al qui serà l'Aliança definitiva entre Déu i els hòmens.

La Primera Aliança era la que Déu li entregà a Moisés: la llei, escrita en dos taules de pedra que Israel guardava en una Arca Sagrada; el rei David saltà i ballà davant d'ella. Posteriorment, la cosina de Maria, Isabel, estava esperant un fill, Joan, que saltà en el seu ventre quan notà la presència de Jesús, la nova Aliança. L'evangelista usa el mateix verb que l'Antic Testament aplica a David. L'Arca, en David, contenia la llei vella, els manaments de Déu; Maria és portadora, Arca de l'Aliança, de Jesús, la nova llei. Recordeu: "Vos done un Nou Manament", el manament únic de l'amor. 

En ella, i per Ell, es complixen totalment les Escriptures. El seu destí és el nostre: la glòria del cel.

Per a saber més: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

Mare de Déu del Lledó

Francesc Cantó i Blasco: « La aparició de Madona Sancta Maria, la Mare de Déu del Lledó », en Corona poética ofrecida por varios amantes de ...